Diensten

Home / Diensten

Vertalen

Ik vertaal Nederlands-Engels en vice versa en ben gespecialiseerd in wetenschappelijke teksten, journalistieke stukken en literaire teksten. Bij wetenschappelijke teksten vind ik het heerlijk om in een onderwerp te duiken waar ik misschien wel niets over weet – het is een mooie uitdaging om dat dan toch kloppend en vloeiend te krijgen. Bij literaire teksten en essays richt ik mij vooral op de toon van een tekst, die behouden moet blijven, het gevoel dat overgebracht moet worden mag nooit ‘lost in translation’ raken. Omdat ik nog relatief nieuw ben in het vak, liggen mijn tarieven vaak flink lager dan bij grote vertaalbureaus. Voor voorbeelden van mijn vertaalwerk kun je kijken op de Engelse site van DUB, het universiteitsmedium van de Universiteit Utrecht, waar ik verantwoordelijk ben voor alle Engelstalige content. 

Redigeren

Ik redigeer zowel Nederlandstalige als Engelstalige teksten. Wil je zeker weten dat je sollicitatiebrief geen spelfouten bevat? Of moet je een Engels voorstel schrijven dat foutloos moet zijn? Ik kan je spel- en taalfouten verbeteren en je wijzen op slechtlopende zinnen (en je helpen bij het aanpassen ervan natuurlijk). 

Scriptieredactie

Zegt je scriptiebegeleider dat je werk inhoudelijk goed is, maar ‘moeilijk leest’, of simpelweg veel taalfouten bevat? Ik help je tegen een gereduceerd studententarief naar een foutloze scriptie, op tijd voor je deadline. 

Lesgeven

Ik geef freelance les aan de Hogeschool Utrecht. De vakken die ik momenteel geef zijn Vaardig met taal (spelling en grammatica) en Schrijven in een juridische context (schrijftechnieken). Daarnaast heb ik op het mbo lesgegeven in Nederlands en Engels. Ik ben beschikbaar voor lessen Nederlands en Engels (of gerelateerd, zoals schrijftechnieken, Engelse literatuur, interculturele communicatie, business English, academisch Engels) aan mbo, hbo en universiteit. 

Bijles en cursus

Verplichte taaltoets Nederlands of Engels in aantocht en toch nog aan het twijfelen over ’t kofschip of Engelse spelling? Nerveus voor spreekbeurt, of zakelijke presentatie? Wil je je uitspraak verbeteren in het Engels, of een in-company taaltraining organiseren voor je medewerkers? Van individuele coaching tot groepssessies, alles is mogelijk. 

Neem vrijblijvend contact met me op voor een offerte op maat.